Kutatás, fejlesztés

1997 óta dolgozom a felsőoktatásban, jelenleg az ELTE Tanító és Óvóképző Karának docense vagyok. Már a ’90-es évek végén foglalkoztattak a nemi szerepek, kezdetben még főleg a nőiség pszichológiája, majd a férfiak pedagógiai térben való reprezentációját kutattam.

A nemi szerepek, szexuális nevelés a 2000-es években került előtérbe, amikor az ELTE-n kezdtem dolgozni. A hallgatókkal közösen végzett munkából számos publikáció született, születik ma is.

Egyértelműen szívem csücske a mentálisan sérülékeny családban nevelkedő gyermekek támogatása. A témával kapcsolatos képzéseket és könyvet a Magyar Máltai Szeretetszolgálat kollégáival együttműködésben gondozzuk.

Photo by Alexander Dummer on Pexels.com
Photo by jonas mohamadi on Pexels.com

A koragyermekkori szexuális nevelés 2018-tól lett fókuszpontja a kutatói és fejlesztői munkámnak, amikor kutatócsoportunk elkezdte a szülők és pedagógusok körében felmérni a szexuális neveléssel és abúzus megelőzéssel kapcsolatos nézeteket, ismereteket. Ennek a munkának a gyümölcse a 2021-ben indult nyílt online kurzus, amelyet félévről félévre meghirdetünk és bárki felveheti, akit érdekel a gyermekkori szexuális fejlődés és nevelés. Fő célunk a következő szülői generációk megtámogatása az egészséges, boldog, magabiztos gyermekek nevelésében. A szexuális nevelésről szóló könyvünk 2022-ben jelenik meg e-book formában. További információk a projekt honlapján találhatók.