Kutatás, fejlesztés

1997 óta dolgozom a felsőoktatásban, jelenleg az ELTE Tanító és Óvóképző Karának docense vagyok. Már a ’90-es évek végén foglalkoztattak a nemi szerepek, kezdetben még főleg a nőiség pszichológiája, majd a férfiak pedagógiai térben való reprezentációját kutattam. A hallgatókkal közösen végzett munkából számos publikáció született, születik ma is.

Egyértelműen szívem csücske a mentálisan sérülékeny családban nevelkedő gyermekek támogatása. A témával kapcsolatos képzéseket és könyvet a Magyar Máltai Szeretetszolgálat kollégáival együttműködésben gondozzuk. A könyv megvásárlásával a szenvedélybeteg családok gyermekeit segítő szolgáltatásokat támogatja.

A koragyermekkori szexuális nevelés 2018-tól lett fókuszpontja a kutatói és fejlesztői munkámnak, amikor kutatócsoportunk elkezdte a szülők és pedagógusok körében felmérni a szexuális neveléssel és abúzus megelőzéssel kapcsolatos nézeteket, ismereteket. Fő célunk a következő szülői generációk megtámogatása az egészséges, boldog, magabiztos gyermekek nevelésében. A szexuális nevelésről szóló könyvünk 2022-ben jelent meg e-book formában a Kossuth Kiadónál. A kötet ingyenesen letölthető. Megnyitásához, olvasásához epub reader szükséges. A témával kapcsolatos további információk, előadások a projekt honlapján találhatók.