Mi történt 2022-ben?

ED RAM/GETTY IMAGES

Elkezdődött egy háború, a legjobb barátnőm születésnapján, a szomszédban. Emberek milliói menekültek el az otthonaikból, rettegve, fázva, kiszolgáltatottan. Traumák sokasága keletkezik folyamatosan agresszív hatalomvágy miatt, ahogyan mindig is, csak most hatalmas méreteket öltve. Az emberek azonnal reagáltak, ahogyan a pandémia alatt, most is beindult az önkéntesség. Csodálatos összefogás, segítőkészség, nagylelkűség kezdődött, és szinte egész évben tartott. Legutóbb áramfejlesztőre gyűjtöttünk, hogy legyen fény és fűtés legalább a közösségi terekben Ukrajnában. Hálás vagyok, hogy nagyszerű embereket ismertem meg ebben a nehéz helyzetben is.

Emellett minden más eltörpül és nevetségesnek tűnik. Például a saját küzdelmeim, amivel sikerült megjelentetni a szexuális nevelési könyvünket. Egész évben szerkesztettem, és végül találtunk kiadót, mert az egyetem, félve a konzervatív kormányzati szakcióktól, nem merte kiadni. Itt tartunk 2022-ben, Európában. De megjelent és én nagyon hálás vagyok a szerzőtársaimnak, valamint a Kossuth Kiadó vezetésének, hogy nem futamodtak meg. Fontos könyv, fontos üzenetekkel. Csak remélni tudom, hogy sokakhoz eljut.

Nyáron konferencián voltunk Dublinban a doktoranduszaimmal. Igazán remek négy nap volt, csodás emberekkel, izgalmas témákkal, szép tájakkal. Ha érdekel benneteket a dél-afrikai queer zene, hallgassátok a FAKA-t!

Ez az év sem múlhatott el képzés nélkül. Séma párterápiás képzést kezdtem, amit 2023-ban folytatok. Emellett kisebb workshopokon vettem részt, hogy elmélyítsem a tudásomat és új nézőpontokat ismerjek meg.

Az önfejlesztés mellett az ismeretterjesztésre is jutott idő. Szexedukációs rovatvezető lettem a Joy Magazinnál, és folytattuk a munkát a Nőkért Egyesületben a szexuális és reprodukciós jogokról szóló videósorozat 2. évadával. Nézzétek meg a többi részt is!

A szakmai munka mellett mindig van idő fát ültetni. 2022-ben is sokszor ültettünk, általában nagy sárban, esőben. Ha szeretnétek jót tenni a Földdel, ültessetek fát! Ha ehhez társaságot is kerestek, csatlakozzatok valamelyik faültető közösséghez, például a 10 Millió Fa Alapítványhoz!

És már el is jött az évvége. Biztosan történt még egy csomó minden, de minden posztnak vége kell legyen egyszer, és ennek itt van. BUÉK!

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: